Waterstraat 25, B-8930 Rekkem

 • Wie is callens african woods?

  Callens, ondertussen meer dan 100 jaar geleden begonnen als houtzagerij, is een familiaal bedrijf met de flexibiliteit en service die U als klant van een kleine, ervaren ploeg kan verwachten. Callens wordt door haar klanten gewaardeerd voor de kwaliteit van haar hout, voor de specialisatie in vaste maten en voor het aanbod in de beste lengtespecificaties.

  Lees meer
 • Nieuwsbrief

  Ziet u graag de laatste nieuwtjes rond onze houtsoorten, vacatures of evenementen in uw mailbox verschijnen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen bij Callens African Woods. Veel leesplezier!

  Lees meer
 • Kameroen: 300.000 hectare bos in eigen beheer

  Callens garandeert U een regelmatige en betrouwbare aanvoer en kan U contracten onder goede aankomst aanbieden.

  Lees meer
 • Rekkem: 25.000m³ voorraad

  In ruim 3 hectaren aan overdekte magazijnen in Rekkem stockeren wij ruim 25.000 m3 aan hout, in meer dan 30 houtsoorten, in alle maten.

  Lees meer

Hout soorten

Houtsoorten

Hout is een kostbare, duurzame en quasi volledig recycleerbare grondstof. Bij Callens is men er van overtuigd dat een duurzaam bosbeheer in Afrika een constante nieuwe aangroei van bomen en een continue houtvoorraad garandeert, wat zowel de Callens-klant als de lokale bevolking ten goede komt. 

Lees meer

Milieu

Milieu

Hout is een kostbare, duurzame en quasi volledig recycleerbare grondstof. Als we zorgzaam omspringen met deze grondstof is het mogelijk een evenwicht te vinden tussen verbruik en groei. Bij Callens is men er van overtuigd dat een duurzaam bosbeheer in Afrika een constante nieuwe aangroei van bomen en een continue houtvoorraad garandeert, wat zowel de Callens-klant als de lokale bevolking ten goede komt. Callens zet zich hier volledig voor in en daarom importeren wij uitsluitend hout van legale en betrouwbare oorsprong. Ook van onze afladers wordt gee?ist dat zij werken volgens
de principes van duurzaam bosbeheer en in een strikte naleving van de EUTR / FLEGT reglementering. Waar mogelijk bieden wij FSC gecertificeerd hout aan.

Callens is voorstander van de verdere implementering van de EUTR / FLEGT reglementering en de uitdieping van due dilligence – systemen tegen ongeoorloofde houtkap en illegale houthandel.

Lees meer
Logistiek

Logistiek

Hout  vervoeren is een vak op zich. Daarom verzorgt Callens voor U het transport met eigen vrachtwagens. Onze chauffeurs zijn gemotiveerd en opgeleid in het vervoeren van hout. Zij maken er een erezaak van om uw bestelling optimaal en  met hoge flexibiliteit bij U te brengen. 

Lees meer

Toegevoegde waarde

Callens African Woods is bosbeheerder, producent én importeur van Afrikaans tropisch hout. Door volgehouden investeringen en een jarenlange sterke aanwezigheid op het Afrikaanse continent groeide Callens uit tot dé referentie op gebied van tropisch hout. Callens heeft de volledige productieketen van het hout in eigen beheer, van de ontginning in het bos tot en met de levering bij de eindklant. 

Lees meer

Nieuwsbrief

Ziet u graag de laatste nieuwtjes rond onze houtsoorten, vacatures of evenementen in uw mailbox verschijnen?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen bij Callens African Woods. Veel leesplezier!