Waterstraat 25, B-8930 Rekkem

Onze missie

Onze missie

Callens African Woods is bosbeheerder, producent én importeur van Afrikaans tropisch hout. Door volgehouden investeringen en een jarenlange sterke aanwezigheid op het Afrikaanse continent groeide Callens uit tot dé referentie op gebied van tropisch hout. Callens heeft de volledige productieketen van het hout in eigen beheer, van de ontginning in het bos tot en met de levering bij de eindklant. Callens kan U steeds de kwaliteit en het volume garanderen die U verwacht, op de afgesproken leverdatum en attesteren dat het hout uit duurzame en legale bosontginning afkomstig is.

De Callens - klant koopt dus rechtstreeks uit het bos, zonder tussenpersonen, aan zeer aantrekkelijke voor- waarden.

Wie is callens african woods?

Callens, ondertussen meer dan 100 jaar geleden begonnen als houtzagerij, is een familiaal bedrijf met de flexibiliteit en service die U als klant van een kleine, ervaren ploeg kan verwachten. Callens wordt door haar klanten gewaardeerd voor de kwaliteit van haar hout, voor de specialisatie in vaste maten en voor het aanbod in de beste lengtespecificaties.

​Op die manier is Callens uitgegroeid tot dé toonaangevende verdeler van Afrikaans hardhout in Europa.

Voorraadhoudend importeur

Voorraadhoudend importeur

In ruim 3 hectare aan overdekte magazijnen in Rekkem stockeren wij ruim 25.000 m3 aan hout, in meer dan 30 houtsoorten, in alle maten. Onze magazijnen zijn centraal gelegen, met vlotte verbinding naar de Europese snelwegen. Van hieruit worden België en de buurlanden bedient met eigen vervoer voor een trans- port op uw maat. Onze voorraden worden in een volledig geautomatiseerde beheersoftware opgenomen en zo kunnen wij U op elk moment overzichtelijke en gedetail- leerde specificaties bezorgen, op de manier die U wenst (email, fax,...)

Hout onder contract

Hout onder contract

Callens garandeert U een regelmatige en betrouwbare aanvoer en kan U contracten onder goede aankomst aanbieden. Samen met U worden houtsoort, volumes, secties en lengteverdeling vastgelegd bij bestelling.

Krachtig en snel teamwerk.

Krachtig en snel teamwerk.

De professionaliteit van het Callens-team staat garant voor een snelle en efficiënte verwerking van uw aanvragen, bestellingen en leveringen. U staat in direct contact met Callens en zo weet U snel en zonder omwegen wat de status van uw contract of levering is.